- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory albert Quality | 100 |
Petržel - nať | 5 |
Paprika žlutá | 30 |
Paprika červená | 30 |
Okurka salátová | 100 |
Hermelín 45 % průměr | 20 |
Mléko odstředěné průměr | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Treska filé | 120 |
Energetická hodnota celkem: 1545 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omytou porci ryby osolíme, opepříme, okmínujeme, opečeme z obou stran na oleji, přendáme na pekáček a uchováme v teple. Na zbylém oleji zaprášíme hladkou mouku, zalijeme mlékem a za stálého míchání provaříme, pak přidáme jemně nastrouhaný plísňový sýr a necháme roztavit. Do hotové omáčky vmícháme sekanou petrželovou nať. Zeleninu omyjeme, okurku nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky. Pečenou rybu přelijeme omáčkou, podáváme s vařenými bramborami, zdobíme zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.